Hívogató

Az elmúlt években már hagyománnyá vált a Pomázi Plébániai Tábor, mely évről évre sok kellemes élménnyel ajándékozza a résztvevőket (ennek alátámásztására szolgáljon a jobboldalt pörgő képek, illetve a táborban készült képekből készült pár perces diavetítés), s mely segíti a közösségépítést és szolgálja a résztvevők, kicsik és nagyok, lelki töltekezését.

A hagyományt idén se szakítjuk meg, idén is lesz tábor, mégpedig, a szokásoknak megfelelően július utolsó hétvégéjén, július 26. és 29. között. A tábor helyszíne a tavalyival megegyezően a Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola.

A szervezésnél hagyományosan kiemelten igyekszünk figyelni a gyerekes családok igényeire, mind az elsősorban felnőtteket megszólító lelki programok idején a gyerekek számára vonzó programok szervezésével, mind a közösségépítést szolgáló vetélkedők, kirándulások, sportolási lehetőségek szervezésénél. Ugyanakkor reméljük, hogy a lelki programok, valamint közösségépítés lehetősége az idősebb, és a fiatal felnőtt korosztályok számára is vonzó lehet, ezért korra és családi állapotra való tekintet nélkül, mindenkit nagy szeretettel várunk!

A program szervezése még folyamatban van, de annyi bizonyos, hogy a program csütörtökön közös misével és az azt követő vacsorával kezdődik, és vasárnap közös misével és azt követő ebéddel zárul. A lelki programok szervezése is folyik még, de előzetes tervek alapján idén nem hívunk vendégelőadókat.

Elhelyezkedés, megközelítés

Parádfürdő a Mátrában, a Mátra északi oldalában, a Mátrai Tájvédelmi Körzet szomszédságában, a 24-es út mellett található. A tábor pontos címe 3240 Parád, Bányalaposi utca. A tábor GPS koordinátái: 47° 55' 3,76" É, 20° 3' 16,68" K. A Google térkép a tábort „Kecskeméti Ifjúsági Otthon Parádfürdői Ifjúsági Tábora és Erdei Iskolája” néven ismeri.

A tábor közúton legegyszerűbben az M0-M3-24-es út útvonalon közelíthető meg. A távolság nagyjából 110 kilométer, a menetidő nagyjából másfél óra. A 24-es utat Parádfürdőnél, a Cifra Istálló főkapujával szemben, a parkoló irányába kell elhagyni. A Köves-patak hídján áthajtva 200 m után kell jobbra kanyarodni, egy erdei útra. Ezen 500-600 métert kell még menni, ott lesz a tábor. Parkolásra a tábor területén van lehetőség.

A tábor tömegközlekedéssel a budapesti Stadionok Autóbusz-állomásról induló Volán busszal közelíthető meg. A buszról Parádon az Erzsébet Parkhotel megállónál kell leszállni. Az út az autóbusz-állomástól nagyjából két-két és fél óra busszal, plusz 10-15 perc gyalog, ezért aki nem saját autóval jönne, annak első körben inkább a telekocsi megoldást javasolnánk. Lehetőség szerint megpróbálunk ennek megszervezésében segédkezni. Aki erre igényt tart, az a jelentkezésnél az „Üzenet” rovatban, vagy később a szervezők felé jelezze.

Szálláslehetőségek

A táborban többféle szálláslehetőség van. Van néhány faház 10-12 fős emeletes ágyakkal berendezett szobákkal, van néhány faház kisebb szobákkal, részben fürdőszobákkal, vannak fixen telepített sátrak, és lehet saját sátorban is sátrazni.

Mivel a nagyobb szobák egy család számára tipikusan nagyok, nem lenne rossz, ha lennének családok, akik egybe tudnak költözni (különben lehet, hogy nem fog tudni mindenki házba kerülni, aki szeretne). Kérlek, ha elfogadhatónak látjátok, hogy egy másik családdal egy szobába kerüljetek, jelezzétek ezt a „Üzenet” rovatban.

A szálláshelyek sokféleségét a jelentkezési lapon nem lehetett lekövetni, ott csak a három alapvető szállástípus (ház, telepített sátor, saját sátor) közül lehet választani. Ha valakinek az elhelyezéssel kapcsolatban vannak speciális igényei vagy elképzelései, azt kérjük az „Üzenet” rovatban írja körül, hogy a szobabeosztás készítésénél, a lehetőségek határain belül, erre tudjunk figyelni.

Költségek, fizetés

A költségek tavaly óta csak minimális mértékben változtak (az ebéd és az ágyneműhasználat lett 50-100 forinttal drágább). Cserében az ebédek osztását és az ebéd utáni mosogatást idén nem nekünk kell elvégeznünk.

Szállás

A szállás díja fejenként és éjszakánként az alábbiak szerint alakul:

Szállás házbanSzállás sátorban
18 év felett2 200 Ft1 600 Ft
3-18 év között1 100 Ft800 Ft

Három év alatt a szállás ingyenes.

A fenti szállásköltségek nem tartalmazzák az ágyneműhasználatot, de ez fejenként 550 forintért igényelhető.

Étkezés

Az étkezés költségei az alábbiak szerint alakulnak:

Normál adagGyermek adag
Reggeli300 Ft150 Ft
Ebéd1 300 Ft650 Ft
Vacsora350 Ft200 Ft

Étkezéseknél igyekszünk figyelembe venni vegetáriánus vagy egyéb speciális étrendi igényeket. Kérjük, ezt a jelentkezésnél egyrészt a „speciális étkezési igény” megjelölésével, másrészt az „Üzenet” mezőben az igény minél pontosabb megadásával jelezzétek. Az utólagos egyeztetések csökkentése végett a „minél pontosabb megadásra” kérünk, figyeljetek: „tejérzékeny” az is, aki csak nyers tejet nem iszik, de az is, aki nem ehet tejsavóporral készült kenyeret.

Idegenforgalmi adó

Minden 18 feletti személyt idegenforgalmi adó terhel, amelynek összege Parádon fejenként és éjszakánként 350 Ft.

Kedvezmények

A fenti díjakból április 16.-ig történő jelentkezés és a teljes (kedvezménnyel csökkentett) összeg befizetése esetén 10%, május 14.-ig történő jelentkezés és a teljes összeg befizetése esetén 5% kedvezményt tudunk biztosítani.

Egyéni megfontolás alapján van lehetőség további kedvezmény biztosítására is, kérjük, ilyen igényeiteket jelezzétek írásban a pomazitabor@jnet.hu címen, vagy személyesen a szervezőknek. Szeretnénk, ha anyagi okok miatt senki se maradna otthon!

Fizetés módja

A részvételi díjat lehet egy vagy két részletben befizetni:

A részvételi díjat a Raiffeisen Banknál vezetett 12011234-00284064-00100005 számú számlára (számlatulajdonos Bertalan Judit) várjuk. Bár az utóbbi években nem nagyon volt példa arra, hogy valaki készpénzben fizetett volna, ha valaki számára az átutalás problémát jelent, jelezze a szervezők felé, és találunk megoldást.

Átutalásnál a közleményben add meg a nevedet, valamint jelezd, hogy a tábori részvételi díjat fizeted (pl. „Pomázi Plébániai Tábor 2018 – név”).

Jelentkezés, további információk

A jelentkezés megkezdéséhez kattints a menüsorban a Jelentkezés gombra.

Ha kérdésed vagy problémád van, keresd a szervezőket, levélben pomazitabor@jnet.hu címen, vagy telefonon a +36 (30) 433-8194 számon (Szerecz Ági).