Hívogató

Az elmúlt években már hagyománnyá vált a Pomázi Plébániai Tábor, mely évről évre sok kellemes élménnyel ajándékozza a résztvevőket (ennek alátámasztására szolgáljon a jobboldalt pörgő képek, illetve a 2017-es táborban készült képekből készült pár perces diavetítés), s mely segíti a közösségépítést és szolgálja a résztvevők, kicsik és nagyok, lelki töltekezését.

A hagyományt idén se szakítjuk meg, idén is lesz tábor, mégpedig, a szokásoknak megfelelően, július utolsó hétvégéjén, július 25. és 28. között. A tábor végre nem Pomázon lesz: az utolsó Covid előtti helyszínre, a Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskolába megyünk vissza.

A szervezésnél hagyományosan kiemelten igyekszünk figyelni a gyerekes családok igényeire, mind az elsősorban felnőtteket megszólító lelki programok idején a gyerekek számára vonzó programok szervezésével, mind a közösségépítést szolgáló vetélkedők, kirándulások, sportolási lehetőségek szervezésénél.

A korábbi sikerre tekintettel idén is lesz ifjúsági altábor, az 5. osztályt már befejezett korosztály számára. Ez a nagy táborral párhuzamosan, de attól sok tekintetben függetlenül fog működni. Az étkezések közösek maradnak, de a reggeli és esti ima, valamint a napközbeni programok egy része is külön lenne. Az altáborba jelentkezők szállása a tábor területén belül, de a kicsiktől és a felnőttektől szeparálva felvert sátrakban lesz.

Akik szeretnének jelentkezni erre a kalandra, azoknak szállás gyanánt kérlek az „ifjúsági altábor” opciót válasszátok. Kérünk továbbá, hogy ha az altábor számára tudtok sátrat felajánlani, ezt az „Üzenet” mezőben jelezzétek, megjelölve a férőhelyek számát.

Ahogy eddig is, reméljük, hogy a lelki programok, valamint közösségépítés lehetősége az idősebb, és a fiatal felnőtt korosztályok számára is vonzó lehet, ezért korra és családi állapotra való tekintet nélkül, mindenkit nagy szeretettel várunk!

A program szervezése még folyamatban van, de annyi bizonyos, hogy a program csütörtökön közös misével és az azt követő vacsorával kezdődik, és vasárnap közös misével és azt követő ebéddel zárul. A részletekről, ha mér kialakultak, itt fogtok találni információkat.

Elhelyezkedés, megközelítés

Parádfürdő a Mátrában, a Mátra északi oldalában, a Mátrai Tájvédelmi Körzet szomszédságában, a 24-es út mellett található. A tábor pontos címe 3240 Parád, Bányalaposi utca. A tábor GPS koordinátái: 47° 55' 3,76" É, 20° 3' 16,68" K. A Google térkép a tábort „Kecskeméti Ifjúsági Otthon Parádfürdői Ifjúsági Tábora és Erdei Iskolája” néven ismeri.

A tábor közúton legegyszerűbben az M0-M3-24-es út útvonalon közelíthető meg. A távolság nagyjából 110 kilométer, a menetidő körülbelül másfél óra. A 24-es utat Parádfürdőnél, a Cifra Istálló főkapujával szemben, a parkoló irányába kell elhagyni. A Köves-patak hídján áthajtva 200 m után kell jobbra kanyarodni, egy erdei útra. Ezen 500-600 métert kell még menni, ott lesz a tábor. Parkolásra a tábor területén van lehetőség.

A tábor tömegközlekedéssel a budapesti Stadionok Autóbusz-állomásról induló Volán busszal közelíthető meg. A buszról Parádon az Erzsébet Parkhotel megállónál kell leszállni. Az út az autóbusz-állomástól nagyjából két-két és fél óra busszal, plusz 10-15 perc gyalog, ezért aki nem saját autóval jönne, annak első körben inkább a telekocsi megoldást javasolnánk. Lehetőség szerint megpróbálunk ennek megszervezésében segédkezni. Aki erre igényt tart, az a jelentkezésnél az „Üzenet” rovatban, vagy később a szervezők felé jelezze.

Szálláslehetőségek

A táborban többféle szálláslehetőség van. Van néhány faház 10-12 fős emeletes ágyakkal berendezett szobákkal, van néhány faház kisebb szobákkal, részben fürdőszobákkal, és sátrazni is lehet (saját sátorban).

Mivel szobák egy jó része egy család számára túl nagy, ezért vannak családok, akiknek osztozkodnia kell egy házon. A kellemetlenségek minimalizálása érdekében, ha van olyan család, akikkel szívesen osztoznátok, ezt jelezzétek, szintén az „Üzenet” rovatban.

A szálláshelyek sokféleségét a jelentkezési lapon nem lehetett lekövetni, ott csak a két alapvető szállástípus (ház, saját sátor), valamint az ifjúsági altábor közül lehet választani. Ha az elhelyezéssel kapcsolatban speciális igényetek vagy elképzelésetek van, azt szintúgy az „Üzenet” rovatban jelezhetitek. Minden igényt nem szoktunk tudni figyelembe venni, de a lehetőségek függvényében igyekszünk. Ha valamit nem tudunk figyelembe venni, keresünk, egyeztetünk.

Költségek, fizetés

A tábor költségei az alábbiak szerint alakulnak.

Szállás

A szállás díja fejenként és éjszakánként az alábbiak szerint alakul:

Szállás házbanSzállás sátorban
18 év felett3 500 Ft2 800 Ft
3-18 év között1 750 Ft1 400 Ft

Három év alatt a szállás ingyenes.

A fenti szállásköltségek nem tartalmazzák az ágyneműhasználatot, ez fejenként 1100 forintért igényelhető.

Étkezés

Az étkezés költségei az alábbiak szerint alakulnak:

Normál adagGyermek adag
Reggeli800 Ft400 Ft
Ebéd2 700 Ft1 900 Ft
Vacsora850 Ft430 Ft

Étkezéseknél igyekszünk figyelembe venni vegetáriánus vagy egyéb speciális étrendi igényeket. Kérjük, ezt a jelentkezésnél a „speciális étkezési igény” megjelölésével, illetve a megadott kategóriák kiválasztásával jelezzétek. Ha szükséges, kiegészítő információt „Üzenet” mezőben tudtok megadni.

A várható menüről és az adagokról itt találtok információt. A konyhától kapott információk szerint az ebédadagok viszonylag nagyok!

Idegenforgalmi adó

Minden 18 feletti személyt idegenforgalmi adó terhel, amelynek összege Parádon fejenként és éjszakánként 500 Ft.

Kedvezmények

A fenti díjakból április 29.-ig történő jelentkezés és a teljes (kedvezménnyel csökkentett) összeg befizetése esetén 10%, május 27.-ig történő jelentkezés és a teljes összeg befizetése esetén 5% kedvezményt tudunk biztosítani.

Egyéni megfontolás alapján van lehetőség további kedvezmény biztosítására is, kérjük, ilyen igényeiteket jelezzétek írásban a pomazitabor@jnet.hu címen, vagy személyesen a szervezőknek. Szeretnénk, ha anyagi okok miatt senki se maradna otthon!

Fizetés módja

A részvételi díjat a MegNet Banknál vezetett 16200254-10087392 számú számlára (számlatulajdonos J.Tóth Gábor) várjuk. Bár az utóbbi években nem nagyon volt példa arra, hogy valaki készpénzben fizetett volna, ha valaki számára az átutalás problémát jelent, jelezze a szervezők felé, és találunk megoldást.

Átutalásnál a közleményben add meg a nevedet, valamint jelezd, hogy a tábori részvételi díjat fizeted (pl. „Pomázi Plébániai Tábor 2024 – név”).

A részvételi díjat legkésőbb június 30.-ig kérjük befizetni.

Jelentkezés, további információk

A jelentkezés megkezdéséhez kattints ide.

http://server/dev/tabor/2024/pages/groups/self-service http://server/dev/tabor/2024/groups/self-service

Ha kérdésed vagy problémád van, keresd a szervezőket, levélben pomazitabor@jnet.hu címen, vagy telefonon a +36 (30) 433-8194 számon (Szerecz Ági, 4 után vagy hétvégén).